LESSEN

Lessen

Boogie Woogie, Rock and Roll en Lindy Hop dans lessen
lessen boogie woogie, rock and roll en lindy hop danslessen swing jive purmerend watergang hoorn west Beemster

We geven les in Rock and Roll, Boogie Woogie en Lindy Hop (savoy stijl) in Purmerend, Watergang en Hoorn.
Ook geven we regelmatig workshops en organiseren we dansfeesten. Kijk hiervoor op onze Specials pagina.

Woensdagavond:
Rock and Roll/Boogie Woogie Danslessen vanaf 15 september in De Nieuwe Boet te Watergang

19.30 – 20.30 Gevorderden
20.30 – 21.30 Gevorderden

In de gevorderden cursus gaan we dit seizoen veel aandacht geven aan het herhalen van al geleerde figuren van de vorige 60 lessen en geven daardoor wat meer aandacht aan de techniek van het uitvoeren. Tevens gaan we meer aandacht geven aan muziek interpretatie

Een cursus bestaat uit 10 lessen van een uur en kost € 80,00 per persoon. Instromen is op elk moment mogelijk in de gevorderden cursus.

Als je 2 of meer cursussen tegelijk volgt dan krijg je € 10,00 korting op het cursusgeld van de 2e en eventueel 3e cursus.

Voor beginners lessen klik Hier

Onze cursussen zijn geschikt voor alle leeftijden. We geven geen acrobatiek in onze reguliere cursussen. Ben je 18 of ben je 80 of ergens er tussen in …je bent bij ons van harte welkom. De eerste les is altijd een introductie les. Vind je het niks dan heb je een gratis uurtje gehad en als je het leuk vindt dan is het de 1e les van je cursus van 10 lesuren.  Cursus gaat door en je kan je nog aanmelden door een mail te sturen naar jumpup@ziggo.nl

De lessen van Purmerend vinden vanaf september 2017 plaatst in de Nieuwe Boet te Watergang. Dit is ongeveer 6 km van Purmerend en goed met de auto en met openbaar vervoer te bereiken, zowel uit Purmerend als uit Amsterdam.
Tevens gratis parkeren.
Kijk voor openbaar vervoer op http://9292.nl/#

Zijn er vragen of wilt u u opgeven voor een cursus? Mail ons jumpup@ziggo.nl

Ook kunt u ons inhuren voor het geven van een workshop (boogie woogie, lindy hop of rock and roll) op uw locatie en voor het geven van privélessen!

Boogie woogie (dans)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Boogiewoogie is een rock-‘n-roll dansstijl gekenmerkt door een oorspronkelijke jaren 50 van de twintigste eeuw uitstraling. Het wordt gedanst op oorspronkelijk rock-‘n-rollmuziek.

Dans en muziek werden in de jaren 40 door Amerikaanse soldaten in Europa geïntroduceerd. Boogiewoogie wordt ook als danssport in wedstrijdverband gedanst.

Boogie Woogie bestaat uit een 6 tel basis

Lindy Hop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York City in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en charleston. De ontwikkeling van lindy hop ging samen op met de ontwikkeling van jazz. Om die reden wordt de term Swing zowel voor deze dansstijl gebruikt als voor de jazzstijl waarop wordt gedanst. Er werd bijvoorbeeld in de grote danszalen van Harlem, de Savoy ballroom en de Cotton-club gedanst op de muziek van onder andere Louis Armstrong en Ella Fitzgerald.

In lindy hop wordt solo- en partnerdansen gecombineerd en de dans bevat zowel veel improvisatie als meer formele elementen. Net als de muziek waarop wordt gedanst. De basis swing out bevat bestaat deels uit een stuk gesloten danshouding, waarbij man en vrouw samen dansen (iets dat in Afrikaanse dansen gewoonlijk niet was toegestaan). En uit een stuk open danshouding waarin voor beide dansers ruimte is voor improvisatie.

Toen Charles Lindbergh in 1927 voor het eerst solo non-stop de Atlantische Oceaan overvloog, van New York naar Parijs, kopten de kranten: Lucky Lindy hops Atlantic. Hieruit zou de naam lindy hop zijn ontstaan.

Toen de dans door de blanke bevolking overgenomen werd stond deze bekend als de jitterbug. De dans stond aan de wortels van de Rock-‘n-Roll en Boogiewoogie.